Endüstriyel Ürünler Tasarımı

Makine ve Tasarım Teknolojileri Alanı

Özel Gaziosmanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tel: 0(212) 417 64 71

Adres: Tramvay Yolu Üzeri, Merkez Mahalle Eski Edirne Asfaltı Caddesi No: 48/A Gaziosmanpaşa / İSTANBUL

Yol Tarifi Google Yol Tarifi Yandex

Hayatın her alanında tasarım var

Endüstriyel Tasarım Bölümünün kapsamı, seri üretim ile üretimi gerçekleştirilebilecek her türlü ürünün kullanıcıların ihtiyaçları değerlendirilerek tasarımının yapılmasını içerir. Söz konusu bölümün amacı, kullanılabilirlik, form, ergonomi, üretim aşamasındaki problemlere karşı çözüm üretebilen, yeni ürünlerin AR-GE sürecini başarıyla koordine edebilen endüstri ürünleri tasarımcısı yetiştirmektir.

Öğrencilerin üç boyutlu düşünebilme kabiliyetinin, yaratıcılığının geliştirilmesine yönelik verilen 1. Sınıf temel sanat ve tasarım eğitimlerinin ardından, 2, 3 ve 4. Sınıfta pratiğe dönük teknik bilgi, stüdyo ve beceri dersleri ile desteklenir. Bu sayede öğrencilerin analitik ve üç boyutlu düşünme kabiliyetleri artırılmaya çalışılır. Yaratıcı ve farklı düşünme kabiliyetine güvenen öğrencilerin tercih etmesi tavsiye edilen bölüm, eğitim almanın keyifli bir süreç olduğu alanlardan birisidir.

Eğitim ve Öğretim

• Bilgisayar Laboratuvarı