Bale Dersi

Tel: 0(212) 417 64 81

Merkez Mahallesi Yeşil Zümrüt Sokak No: 29-31 Gaziosmanpaşa/İstanbul

Bale Nedir?
Bale; insan vücudunun hareketleriyle yaratılmış, sanatın çeşitli disiplinlerini bir araya getiren bir sahne sanatıdır. Bir sanat biçimidir.
Bale;  müzik, tiyatro, edebiyat, dekor, kostüm gibi unsurları sentezleyen görkemli bir sanat dalı olarak günümüze uzanmıştır Tiyatro, sahne, kostümler kullanılarak sahnede bir dans gösterisi gerçekleştirilir.
Bale, bir hikayeyi veya bir düşünceyi anlatabilir.
Gaziosmanpaşa GOP Okullarında 4-6 yaş arası öğrenciler için uygulanmakta
Balenin Çocuklara Faydaları
Küçük Çocuklar İçin Balenin Bazı Avantajları
* Çocuklar bale ile bedenlerini daha iyi kullanırlar, vücutları esnek, güçlü ve zarif olur. Ayrıca kas yapısını güçlendiren bale, çocuğun daha hızlı uzamasını ve gelişmesini sağlar.
* Bale eğitimi, duruş (posture) bozukluklarının düzeltilmesine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bale eğitimi sırasında yapılan egzersizler taban düşüklüğü(düztabanlık), içe basma, bacak deformasyonu(x bacak ve parantez bacak deformasyonu) ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
* Bale eğitimi aynı zamanda klasik müzikle yapıldığı için öğrencinin müzik kulağını geliştirmekte, sesleri ve ritimleri tanımasını sağlamaktadır.
* Bale eğitiminin yararları arasında bireyin sosyalleşmesini sağlamak da yer alır. Çocuk aynı zamanda sorumluluk almayı ve takım çalışmasını da öğretir.
* Bale soyut düşünme becerisini de geliştirir. Kişinin yön bulma, müziğe göre hareket etme, düşünme ve konsantrasyon becerilerini artırır.
* Yılsonu resitalleri de öğrencinin takım çalışmasını öğrenmesine, sahnede nasıl dans ettiğini görmesinde, gelişimini takip etmesinde etkilidir.
* Bale eğitiminin faydası kişinin daha sabırlı ve özverili olmasını da kapsar. Kendilerine güven ve gurur duyma duygusu kazanırlar.
* Bedenlerini hareket halindeyken nasıl kontrol edebileceklerini öğrenirler
* Aktif olur ve günlük egzersiz yaparlar.Vücutlarını formda tutmak için düzgün beslenmeyi öğrenirler.