Burslu ve Ücretsiz Öğrenci

Kurumlarımızda burs ve ücretsiz öğrenci kontenjanları çerçevesinde öğrenci kabul edilebilmektedir.

Burslu ve Ücretsiz Öğrenci Kabul Şartları

Ücretsiz Öğrenci "Şehit, Gazi, Devlet Koruması Altındaki Çocuklar"
Ücretsiz öğrenci vasfını sadece harp ve vazife malulü sayılanların çocukları ile devlet himayesindeki çocuklar faydalanabilmektedir. Resmi kurumlardan alınacak belgeler ile öğrencinin velisi, vasisi veya sorumlusu tarafından kurumumuza kayıtlar yapılabilmektedir. Bu kayıtlar eğitim seviyesi dönemince devam etmektedir. Harp ve vazife malulü sayılanların çocukları ile devlet himayesindeki çocuklar ücretsiz öğrenci vasfında eğitim görmektedirler. Ücretsiz öğrenci vasfı sadece eğitim ücretini kapsamaktadır. Diğer ücretler (Kıyafet, kaynak kitap, yemek ve servis) kapsamamaktadır.

Burslu Öğrenci (Başarı Bursu)
Burslu öğrenci vasfını kurumun yıl içerisinde veya daha önceki yıllarda yaptığı bursluluk sınavında sıralamaya girmiş ve yüzdelik oranda burs veya indirim kazanmış öğrenciler faydalanabilmektedir. Burslu öğrencilerin burs hakkı eğitim dönemi boyunca (4 Yıl) devam etmektedir. Bursların kısmi veya tamamen iptali öğrencinin yıl sonundaki başarısına bağlıdır. Bursların iptali yıl sonunda herhangi bir dersten sorumluluğa kalması, yıl sonunda devamsızlığın özürsüz yüzde 80'den fazla olması veya yıl içerisinde disiplin suçu işleyerek disiplin kaydının oluşması sonucunda gerçekleşmektedir. İptal edilen burslu öğrencilik hakkı tekrar geri verilmemektedir.