Sosyal Etkinlikler

a-PAYLAŞIM GÜNÜMÜZ
Bu etkinliğimizde çocuklarımızın evden seçtikleri ve arkadaşları ile birlikte oynayacağı bir grup oyunu (puzzle, kutu oyuncakları vb-örnek gösterin) okula getirmelerini istiyoruz. Amacımız işbirliği, paylaşma, sırasını bekleme, sorumluluk alma becerilerinin geliştirilmesidir. Öğrencilerimiz okula getirecekleri oyuncakları seçerken onlara yardımcı olursanız seviniriz.
*Mutlaka arkadaşları ile paylaşacakları
*Kırılıp, bozulduğunda üzülmeyecekleri
*Boyut olarak makul büyüklükte
*Pille çalıştırılmasına ihtiyaç olmayan
*Kesinlikle şiddet ve güce dayalı kazanma teması içermeyen
*Herhangi bir güç ve olumlu/olumsuz savaş kahramanı (Ben10, Spidermanv.b) ya da gerçekçi olmayan mesajlar veren, Barbie, Winx v.b gibi karakterleri içermeyen oyuncakların seçilmesi , paylaşım günümüzün amacına uygun olacaktır.

b-KİTAP GÜNÜMÜZ
Eğitim programı içinde okuma ve dinleme çalışmalarını rutin olarak yapıyoruz. Çok erken yaşlardan itibaren çocukların kitaplarla tanışmasının, onların okuma alışkanlığını geliştirmelerinde çok önemli olduğunu biliyoruz.
Kitap günü hem çocukların kitap kullanma alışkanlığını geliştirmek için hem de aynı zamanda sorumluluk eğitimi için programımız içinde yer almaktadır. Çocuklarımızın getirdiği kitaplar 1 hafta boyunca okullarımızda kalır. Cuma günü eve gönderilir. Ancak zaman zaman çocuklar okulda kitaplarını bırakmak istemeyebilir. Bu durumda ısrar edilmez ,bu duruma alışması konusunda çocuğa zaman tanınır.

c-DOĞUM GÜNLERİMİZ

Doğum günü kutlamaları o ay içerisinde doğan çocukların doğum günleri kutlanmaktadır. Kendi sınıfının katılımı ile planlanan eğlenceli partimizde sınıf olarak hazırlanan hediyeler doğum günü çocuklarına sunulmaktadır.

d-SİNEMA VE TİYATRO GÜNLERİ

Eğitim öğretim süreci içerisinde ayda bir kez, çocuklarımızın eğitici filmleri izlemeleri, yorumlamaları ve hoşça vakit geçirmeleri amacıyla “sinema günleri “ düzenlenmektedir.

e-AİLE KATILIMI
Velilerimizin yılda en az iki kere sınıfa gelerek seçmiş oldukları  bir etkinliği sınıfta çocuklarla birlikte paylaşımları ile gerçekleşir.  Hikaye okuma, mutfak etkinliği, bir hobisini paylaşma, grup oyunu onatma, şarkı öğretme, mesleğini tanıtma v.b

f-SANAT ETKİNLİKLERİMİZ
Yaptığımız sanat etkinlikleri öncelikle çocuğun parmak ve bilek kaslarının gelişimlerini destekler.
Çocuk yaratıcılığını, hayal gücünü kullanarak kendini sanat yoluyla ifade eder, özgün ürünler oluşturur. Bu süreçte çocuklar; bilişsel anlamda problem çözme, farklı bakış açıları geliştirme, neden-sonuç ilişkisi kurma, yönergeleri anlama ve takip etme, sosyal-duygusal anlamda empati, işbirliği, paylaşma, grupla birlikte hareket etme vb. becerileri de geliştirme imkanı bulurlar.

g-DEĞERLER EĞİTİMİ
Toplumsal değerleri benimseyen, sorgulayan, iletişim kurabilen, özgüveni gelişmiş etkin bireyler ve iyi vatandaşlar yetiştirmek amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda, öğrencilerimizin değerleri içselleştirip davranış olarak sergilemesine özen gösterilmektedir.

Tel: 0(212) 418 00 22

Merkez Mahallesi Yeşil Zümrüt Sokak No: 29-31 Gaziosmanpaşa/İstanbul