Eğitim Programı

Hemşire yardımcısı bireyleri, hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren, beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve izleyen kişidir.

Hemşire Yardımcılığı programında; toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde, tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle hasta bakım hizmetlerinin uygulanması, takip edilmesi, değerlendirilmesi ile sağlık eğitimi konularında eğitim verilmektedir. Öğrencilerine 9. sınıftan başlamak üzere ortak derslerle birlikte Hemşirelik dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilir.

* Birebir eğitim ve birebir ilginin en iyi şekilde sağlandığı “Butik Okul” prensibiyle hizmet veren okulumuzda sınıflar 24 kişiliktir.

* Akademik öğretimde ilkemiz; öğrencilerimizi seçtikleri mesleki alanda uzmanlaşabilecekleri yüksek öğrenim programlarına hazırlamaktır.

* Sınıflarımız, öğrencilerimize ders takibi için gerekli olan odaklanmayı sağlayacak şekilde, modern bir yapıda dizayn edilmiştir.  Her sınıf; projeksiyon ve dizüstü bilgisayar sistemi olan akıllı sınıftır.

* Derslere geç kalma ve devamsızlık durumu 1.ders saati bitiminde veliye bildirilir.

* 9. sınıftan itibaren meslek dersleri başlar.

* Etüt ve Takviye çalışmaları, 9. sınıftan itibaren arttırılmıştır.

* Öğrencilerimizin gelişimleri, başarıları, sınav sonuçları ve ödevleri internetten okulumuza özgü eğitim portalı aracılığıyla takip edilebilir.

* 12.sınıfta haftada 3 gün Staj.

Çalışma Alanları :

Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Doğumevleri, Üniversite Hastaneleri, Huzurevleri, Yaşlı Bakım Evleri, Geriatri, Kamu Kuruluşlarında, Özel Okullarda, Otellerde, Özel Kurum ve Kuruluşlarda, Avrupa Birliği Ülkeleri

Hemşire yardımcılığı bölümünün ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları :

Acil Durum ve Afet Yönetimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Biyokimya, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Çevre Koruma ve Kontrol, Çevre Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Denizci Sağlığı, Diş Protez Teknolojisi, Diyaliz, Eczane Hizmetleri, Elektronörofizyoloji, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, İş ve Uğraşı Terapisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Laboratuvar Teknolojisi, Nükleer Teknolojisi ve Radyasyon Güvenliği, Nükleer Tıp Teknikeri, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Otopsi Yardımcılığı, Patoloji Laboratuvar Teknikeri, Perfüzyon Teknikeri, Podoloji, Radyoterapi, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Turizmi İşletmeciliği, Tıbbi Dökümatasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikeri, Tıbbi Laboratuvar Teknikeri, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Yaşlı Bakımı