Üniversite Sınavına Hazırlık Sistemi

Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) tam hazırlık sisteminde temel amaç öğrencimizin sınava yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılamak, test tekniği ve akademik başarısını artırmak, mutlu olacağı istediği bölümü kazanmasını sağlamaktır.

Hazırlık programı 9.sınıftan itibaren başlar.

Amaç öğrencinin farkındalık düzeyini artırmak Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) konularını hatırlatmak test tekniğini geliştirmektir. Öğrencilerin derslerinin %40’ını Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) olarak görürler. Bu dersler öğrencilerin tercih ettikleri alanların dersleri arasında paylaştırılmıştır. Ayrıca yarıyıl tatilinin ilk haftasında takviye dersler devam eder. Bu takviye dersler ihtiyaca göre yarıyıl tatilinin tamamını kapsayabilir.

Yıl içerisinde 9.10. ve 11.sınıflara her ay  TYT deneme sınavı, her ay tarama sınavı yapılmaktadır. 12.Sınıflara her hafta TYT tarama sınavları, aylık TYT genel sınavlar ve 2.Dönem haftalık seri denemeler ve AYT denemeleri yapılmaktadır.

Okullarımızda 12. sınıf öğrencilerimize toplamda 32 adet TYT deneme sınavı, 12 adet AYT deneme sınavı uygulanır. Yabancı dil sınıflarımız için 6 Dil denemesi yapılmaktadır.

Tüm seviyelerde ayda 1 defa online tarama ve ayda 1 defa TYT deneme sınavı yapılmaktadır. Öğrencilerimiz okul sistemi üzerinden hazırlanan sınavlara erişip çözebilirler.

Türkiye geneli deneme sınavları yayın grupları tarafından okulumuza gönderilen deneme sınavları ile yapılabilmektedir.